Wie is zangeres Simone?

Zangeres Simone van den Eertwegh is een laatbloeier, pas in haar late tienerjaren begon haar stem zich te ontwikkelen. Menig persoon in Simone’s directe omgeving had nooit gedacht dat deze verlegen tiener later zou uitbloeien tot een vrouw met een jaloersmakend mooie stem, geboren voor het podium.

Debuutalbum Puur

Na enkele zanglessen wist deze vastberaden tiener het al: dit word mijn vak. Simone dook in de wereld van zang, dans en toneel met als einddoel: het theater. In 2013 startte ze met haar eerste tour ‘ Van List tot Heden’. Opgevolgd door ” Puur’, vernoemd naar haar gelijknamige debuutalbum. Ze sloot haar Nederlandstalige carrière af met “Kracht’, nu richt ze zich op haar nieuwe tournee, ‘A tribute to Streisand’.

In het theater – A Tribute to Streisand

Enkele jaren geleden zou Simone nog gelachen hebben als je haar had vertelt dat ze het theater in zou duiken met een ode aan Barbra Streisand. Tijdens haar theatershows ‘Puur’ en ‘Kracht’ werd haar keer op keer verteld dat haar stem zoveel op die van La Streisand leek, dat ze nieuwsgierig werd naar het repertoire van deze diva. Dus stapte ze over van haar chanson repertoire op Streisand. En niet zonder succes, na enkele Facebook-post met live opnames waar ze Streisand zingt wordt ze benaderd: Simone, wil jij Streisand vertolken in een Tribute concert? Met volle overgave stortte ze zich in het avontuur, met als resultaat een theatertour door Nederland. Lees hier alles over het Barbra Streisand Tribute Concert.

Biografie

Een uitgebreide biografie over Simone’s muziek carrière is via de navolgende link te lezen:

Biografie van zangeres Simone.