Saskia Smith interviewde Charly Luske, Maaike Helmer en mijzelf over dit gevoelige onderwerp.

Het verleden kwam even naar boven. Journaliste Saskia stelde goede, maar ook confronterende vragen. Terecht, want dit onderwerp is te belangrijk om om op de vlakte te blijven. Ik heb het dan ook met liefde ondergaan: emotie, verdriet, het mag er zijn, ook na zoveel jaren.

Het resultaat, deze maand te lezen in Jan magazine, is puur. Op een zeer respectvolle manier heeft Saskia verwoord hoe ik terugkijk op het pesten: het was een vreselijke tijd, maar het heeft me sterk gemaakt, leren vechten voor geluk. Je dromen waarmaken, dat lukt alleen als je er écht voor gaat. Als je valt, én dan weer op kan staan. En dat vallen en opstaan, dat heb ik al jong geleerd.

Was ik zover gekomen als ik niet gepest was? Ik denk van niet. En dat biedt troost, rust en kracht. Gelukkig, ook uit slechte dingen kunnen goede dingen voortkomen.

Ongeacht dat ik ervan overtuigd ben dat mijn pestverleden me gemaakt heeft tot de sterke vrouw die ik nu ben: pesten moet stoppen! het maakt kinderjaren, die zorgeloos zouden moeten zijn, kapot.

De stichting Stop Pesten Nu, schenkt aandacht aan dit gevoelige onderwerp, onder meer door lezingen op scholen te verzorgen. Lees hier meer.

Dank Saskia, voor de integere manier waarop je dit onderwerp onder de aandacht hebt gebracht. En dankjewel Brenda van Leeuwen voor de mooie foto, ik heb genoten van de shoot!

Fotograaf: Brenda van Leeuwen

Lees het interview op de website van Jan magazine:
https://www.jan-magazine.nl/psyche/a27567614/gepest/