Theater

“Kracht” – Theaterconcert (seizoen ’17-’18)

Zangeres Simone van den Eertwegh (o.a. prijswinnares Concours de la Chanson) bewees met haar eerste twee theatershows dat ze het intieme theaterpodium verdient: Met ‘Van List tot Heden’ en ‘Puur’ heeft ze Nederland laten zien wat ze in huis heeft, een innemende persoonlijkheid met een dijk van een stem!

Simone brengt onder begeleiding van haar vaste muzikanten nummers van haar debuutalbum ‘Puur’, afgewisseld met Engels- en Franstalige klassiekers van s ‘werelds’ grootste zangeressen: krachtige nummers van onder andere Barbra Streisand en Lara Fabian passeren de revue. Soms zijn de liedjes sterk door kwetsbaar te zijn, soms krachtig door groot te zijn, Simone bezingt elk woord met hart en ziel en brengt hiermee haar publiek naar het puntje van de stoel.

Laat u meenemen door dit inspirerend muzikaal programma: een rollercoaster van emoties tijdens een krachtige show van een zangeres die het verdient om gehoord te worden.

Agenda


Muzikanten

Tijdens de theatertour wordt Simone begeleidt door haar vaste band onder leiding van Pedro van Meel, muzikaal leider en contactpersoon voor alle technische vragen omtrent Simone’s tour.

Pedro van Meel – piano/ muzikaal leider

Pedro van Meel ontdekte op 8-jarige leeftijd de piano van zijn zusje. Hij was er niet meer van weg te slaan en bleek talent te bezitten voor het bespelen van dit veelzijdige instrument. Al snel ging hij op les. Toen hij oud genoeg was, werd hij aangenomen op de Artiestenschool in Hilversum en leerde daar alle facetten van het artiestenvak. Naast populaire muziek studeerde hij o.a. zang, presentatie en techniek. In 1981 studeerde hij cum laude af. Op zijn 18e kreeg Pedro zijn eerste platencontract bij EMI. Al gauw werkte hij bijna dagelijks in de studio om de piano- en synthesizerpartijen in te spelen op de albums van populaire artiesten zoals René Froger en Anita Meijer. Daarnaast speelde hij in diverse begeleidingsbands voor artiesten aangesloten bij EMI. Sinds 2014 is Pedro muzikaal leider en pianist bij Simone en leidt naast de theatervoorstellingen ook de cd-productie muzikaal in goede banen.


Robert de Kok – saxofoon/ dwarsfluit/ accordeon

Robert de Kok is een zeer gedreven muzikant die al heel wat jaartjes meedraait. Hij studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium met als vakken dwarsfluit, klarinet, saxofoon en piano in de lichte muziek. Sinds 1985 is hij lid van VOF de Kunst als saxofonist en accordeonist. Hij heeft meegewerkt aan hits als ‘Suzanne’ en ‘Een kopje koffie’.

Naast zijn werkzaamheden als muzikant is hij directeur/eigenaar van muziekschool de Heraut waar hij lesgeeft op dwarsfluit, saxofoon, blokfluit, accordeon, klarinet en piano.

Multi-instrumentalist Robert voegt met zijn scala aan instrumenten en zijn markante persoonlijkheid sinds 2016 een extra dimensie toe aan de theatervoorstellingen.


Miriam Op de Beek – basgitaar

Miriam startte met het volgen van klassiek gitaarlessen op de muziekschool in Breda toen ze 8 jaar was. Sinds die tijd speelt muziek een belangrijke rol in haar leven. Ze speelde in mandoline-orkest Estrellita, in diverse ensembles en combo’s en in verschillende rock- en popbands.

Naast klassiek gitaar speelt ze elektrisch gitaar en basgitaar. Na haar opleiding Logopedie en Pabo kwam ze terecht in het onderwijs. Ook hier komt haar muzikale passie regelmatig om de hoek kijken tijdens het geven van muziek- en gitaarlessen. Sinds 2016 is Miriam de vaste bassist van Simone’s band: een stoere bassiste mét een vrouwelijke touch!


Frans van Ginneken – gitaar

Frans is op 14 jarige leeftijd begonnen met gitaar spelen, aanvankelijk als autodidact. In de jaren 80 studeerde hij af aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak gitaar in de lichte muziek.

Sinds die tijd heeft hij in diverse bands en orkesten gezeten en bijgedragen aan een aantal muziekprojecten. Ook is hij een bevlogen gitaardocent. Zijn muzikale passie brengt hem van rock naar blues, van kroeg naar festival en van jazz naar theater.

Frans bespeelt zowel de akoestische als de elektrische gitaar. Sinds februari 2014 beroert hij de snaren in de band van Simone.


Michael Meuleman – drums

Michael Meulman begon al jong met drummen, op zijn 11de startte hij met lessen op de Tilburgse Dans- en Muziekschool. Hij bleek talentvol en besloot van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij studeerde af aan de Schumann Academie en volgde tevens lessen bij privé-docent Fred van. Hoogtepunten tijdens zijn studie waren de lessen in Duitsland van internationaal gerenommeerde drummers zoals o.a. Terry Bozzio en Steve Smith.

Op klassiek gebied heeft Michael als slagwerker in diverse symfonieorkesten gespeeld en zijn medewerking verleend aan vele operette-, opera- en symfonische uitvoeringen en concerten.

Ook heeft hij gespeeld voor radio en tv, en als studiodrummer meegewerkt aan diverse LP- en cd-opnamen. Daarnaast speelt hij al jaren in diverse orkesten en bands en is er een eindeloze lijst van optredens en concerten in binnen- en buitenland.

Michael doceert naast zijn optredens bij muziekschool De Heraut (Kaatsheuvel), geeft privéles aan huis en via L’Aventure Musicale op scholen in het basis onderwijs of op locatie in de Hall Of Fame in Tilburg)