A Tribute to Streisand

 

Pedro van Meel

Pianist/ muzikaal leider

Pedro van Meel ontdekte al jong zijn passie voor de piano. Op 16-jarige leeftijd starte hij als piano-demonstrateur. Tegelijkertijd ging hij naar de Artiestenschool in Hilversum, om alle facetten van het artiestenleven te leren kennen. Naast populaire muziek studeerde hij onder andere presentatie en techniek. Hij studeerde Cum Laude af en kreeg zijn eerste platencontract bij EMI.

Al gauw werkte hij bijna dagelijks in de studio om piano en synthesizer in te spelen voor diverse albums van artiesten zoals Anita Meijer.
 Daarnaast speelde hij in diverse allround- en begeleidingsorkesten van verschillende bekende Nederlandse artiesten. De laatste jaren is Pedro de vaste pianist en muzikaal leider van Simone.

Naast zijn theaterconcerten geeft Pedro les bij de cursisten thuis. Lees hierover meer op zijn website www.keyboardleraar.nl.


A Tribute to Streisand

Marie de Thouars

Violiste

Marie de Thouars volgde haar eerste vioollessen aan De
Nieuwe Veste te Breda, eerst bij Paul Fischer en later bij Paul De Meyer. Voor
haar eindexamen aan de muziekschool ontving zij de Jan de Breet-prijs voor het
beste openbare examen.

In 2008 startte Marie aan het conservatorium te Maastricht waar zij lessen volgde bij Robert Szreder. Na haar bachelor opleiding ronde ze in 2014 ook haar Masteropleiding succesvol af. Daarnaast volgde ze masterclasses bij Guido De Neve te Antwerpen. Naast klassieke muziek richt zij zich ook op lichte muziek.

Op dit moment speelt Marie in diverse ensembles en geeft ze vioolles in Eindhoven. De viool die zij bespeelt is de zogenaamde ‘Bols’ viool, deze viool is in 1990 gebouwd door Jaap Bolink. Dit mooie  instrument heeft Marie in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.


A Tribute to Streisand

Laurens van Wessel

Multi-instrumentalist

Laurens van Wessel begon zijn muzikale loopbaan op de ukelele en klassiek gitaar. Hij voegde hier al snel de basgitaar aan toe. Na enkele jaren in diverse regionale (pop-)bands als gitarist en bassist te hebben gespeeld is Laurens uiteindelijk het professionele circuit in gedoken.

Jarenlang heeft hij als bassist in een begeleidingsband samengewerkt met diverse artiesten, van Marco Borsato tot The Platters.
Tegenwoordig is Laurens voornamelijk werkzaam in zijn studio Wesco Productions als producer/arrangeur van onder andere Frans Bauer. Daarnaast is hij met regelmaat als gitarist, bassist, accordeonist en toetsenist te vinden op diverse podia in binnen- en buitenland.


Richard Seekles

Gitarist – zanger