Help René met zijn strijdt tegen Lyme

René Kostense is een graag geziene gast bij mijn concerten. Als ik in de regio optreed dan kan ik er op vertrouwen dat René samen met zijn Angelique aanwezig zal zijn. Tijdens mijn cd-presentatie heb ik zelfs een prachtig schilderij van eigen hand gekregen, wat een bijzonder cadeau! Nu is het tijd om René te helpen. Hij lijdt al jaren aan de ziekte van Lyme, een multi systeem aandoening. De behandeling van deze ziekte wordt op veel vlakken niet vergoed, waardoor chronische patiënten zoals René met moeite de nodige behandelingen kunnen financieren. Tijdens het Lopen voor Lyme event haalt René samen met zijn team geld op om dit te financieren.

René zijn verhaal:
Alles ging René Kostense voor de wind, altijd fit, mooie baan en daarnaast een eigen schilderatelier en lijstenmakerij. Bewegen, sporten, geen probleem, nooit gerookt en gedronken. Een echte levensgenieter, stond met beide benen op de grond en stond altijd voor iedereen klaar.

Kunstwerk van René

Rond het jaar 2002 begon zijn leven ineens te veranderen, hij werd ziek. En steeds zieker, was vermoeid, had spier- en gewrichtspijnen, duizelingen en hartklachten. op een nacht in 2006 werd René met spoed opgenomen in het ziekenhuis vanwege heftige hartritme stoornissen. Er volgde een lange weg met vele onderzoeken en behandelingen. In het jaar 2007 werd de ziekte van Lyme geconstateerd. Men trachtte gericht te behandelen, iets wat even léék te helpen maar uiteindelijk op niets uitliep, hij verloor zijn baan en zelfs zijn werkzaamheden in zijn atelier eiste zijn tol. Zijn artsen staken de koppen bij elkaar: hoe krijgen we de ziekte onder controle en kunnen we René begeleiden? Ze vonden uiteindelijk de juiste ondersteuning, naast fysio, ergo en begeleiding aan huis boden ze hem een plek in het Zorgatelier Eindhoven. Hier kon René zijn passie voor tekenen en schilderen weer oppakken. Door zijn werk in het zorgaterlier en de steun van Angelique blijft René tot op de dag van vandaag positief, ondanks dat het financieel bijna niet te dragen is.

Er wordt steeds minder vergoed, hoge zorgpremie, eigen risico, eigen bijdragen, geen taxivervoer en hulpmiddelen: veel wordt uit eigen zak betaald, zo ook een deel van de medicatie. Ergonomische aanpassing bij het schilderen zijn in ontwikkeling en kosten geld. Angelique brengt en haalt en zorgt veel voor hem. Zwaar is het… en er is steeds meer geld nodig.

 

Laten we voorkomen dat René zijn medicijnen niet meer kan betalen of zijn schildersjas aan de kapstok moet hangen, steun zijn team tijdens het lopen voor Lyme zodat hij belangrijke zaken zoals medicatie en ergonomische aanpassingen kan financieren. Klik hier voor meer informatie.